Spinatsuppe

Spinatsuppe

 

Her kommer oppskrift på en av de enkleste suppene du kan lage. Ikke bare er den enkel, men den er veldig sunn og billig også. At den smaker kjempegodt er jo en bonus. Mine barn elsker denne suppa!

Til vår familie på to voksne og to barn bruker jeg:

 

80 g margarin

5 toppede ss hvetemel

1 l vann

2,5 grønnsaksbuljongterninger

1 pk frosne spinatputer (450 g)

smak til med muskat (1/4 – 1/2 ts)

salt og pepper

 

Smelt margarin i en kjele. Rør inn hvetemelet. Når jeg skriver toppede ss, så mener så mye mel du klarer å få på en ss 😉 Når hvetemelet er helt utrørt i margarinet, uten klumper, sper du med vann. Tilsett buljong og kok opp under omrøring. Tilsett spinatputene og smak til med krydder. La suppa koke i 5-10 minutter.

Jeg pleier å la suppa få en tur med stavmikseren, for å få en jevnere suppe, men dette er ikke nødvendig.

Suppa serveres med godt brød, knekkebrød og evt et kokt egg.

 

Hvis du ønsker å unngå hvetemelet kan du bruke fullkors rismel. Da blir suppa også glutenfri.

Vi har en som ikke tåler melk, så her bruker vi melkefritt margarin, blå melange.

One thought on “Spinatsuppe

  1. Jippi, her gleder jeg meg til å lese mer. Jeg var akkurat på leting etter vegetarisk hverdagsmat som går kjapt å lage og kan utvide vårt utvalg i hverdagen. Det blir jo til at man lager det samme om og om igjen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *