Middag, Oppskrifter, Supper, Vegan

Mexicansk linsesuppe

Varmende og mettende linsesuppe full av deilig smak 🙂 Denne suppa faller alltid i smak hos små og store. Mexicansk linsesuppe   2 gule løk 1-2 fedd hvitløk 1 ss olivenolje 1 1/2 dl grønne linser, tørre 1 l grønnsaksbuljong 1 boks hermetiske tomater, grovhakkede 3-4 stilker stangselleri 1 ts malt kummin 1/2 – 1 ts chilipepper 1 ts salt 1 1/2 dl røde linser, tørre 1 boks hermetiske maiskorn   Har du tid så legg de grønne linsene i bløt i en halv time. Linser trenger ikke å legges i bløt, men har jeg tid, så lar jeg de gjerne ligge i kaldt vann en halvtimes tid. Hvis du ikke har tid til å legge de i bløt, så skyll de godt. Vekselsvis i varmt og kaldt vann. De røde linsene skylles også godt. Ofte lar jeg de ligge i kaldt vann, mens de grønne linsene koker. Finhakk løk og hvitløk, som freses i olje til de er blanke. Tilsett grønne linser, grønnsaksbuljong og tomater. La alt putre under lokk i ca 25 minutter. Skjær stangsellerien i biter. Tilsett resten av ingrediensene og la det hele småkoke i ca ti minutter til. Spe suppa med litt vann eller buljong hvis den blir for tykk. Smak evt til med mer krydder, salt og pepper.   Serveres med tortillachips og evt en rømmeklatt.