Superenkel focaccia

Focaccia

Jeg elsker mat som smaker godt og som er enkelt og kjapt å lage.

Denne focacciaen er nettopp dette. Den blir også luftig og smaker utrolig godt :)

 

Til en stor langpanne trenger du:

1 kg hvetemel

15 g salt

1 pk fersk gjær (her kan du også bruke tørket)

1 l lunkent vann

Topping

 

Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett hvetemel og salt og rør rundt. La heve i 30 minutter.

Deigen skal nå være kjempeklissete og ha flotte bobler.

Legg bakepapir i langpanna og hell deigen over i langpanna og fordel den godt.

Hell over litt olivenolje og strø over ca 1 ss grovt havsalt. Nå kan du også legge på den toppingen du ønsker. Dette kan være soltørkede tomater, cherrytomater, fetaost, rosmarin, oliven osv … Her kan du tilpasse smakene med det du skal servere focacciaen til :)

Focacciaen skal ikke etterheves.

Settes direkte inn i varm ovn. 250 grader i ca 25 minutter – til overflaten er gylden.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *