Potetsuppe med purre

1342

 

Jeg er veldig glad i å lage mat, men i hverdagen ønsker jeg å kunne lage enkel, billig og kjapp mat uten altfor mange ingredienser. Her er ennå en av familiens favoritter – potetsuppe med purre.

 

Til suppen trenger du

1 1/2 l grønnsaksbuljong (her kan du også bruke rent vann)

10 middels store poteter (ca 1 kg)

1 purre

salt/urtesalt

2-3 ts kjørvel

evt 1 dl fløte/plantefløte

 

Kok de skrelte og oppskårne potetene og purreringene i vann til de er nesten oppløst. Jo mindre potetbiter, jo fortere blir suppa ferdig 😉 Putt litt kjørvel i suppa som kan koke med poteter og purre.

Kjørvel er ikke alltid like enkelt å få tak i, men jeg vil påstå at den er avgjørende for at suppa skal bli perfekt. Jeg har kjøpt tørket kjørvel i en frukt og grønt-butikk, og bruker dette i suppa.

Bruk stavmikser direkte i kjelen og kjør til suppa er jevn og fin. Jeg pleier ofte å spe med litt vann fordi jeg synes suppa ofte blir litt for tykk …

Tilsett kjørvel og evt litt fløte. Her kan du jo velge om du vil ha vanlig matfløte eller en plantefløte. Jeg har pleid å bruke Alpro sin soyafløte, men da jeg laget suppen sist uke brukte jeg ikke fløte i det hele tatt.

Til suppa pleier vi å spise hjemmebakt brød eller knekkebrød.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *