Glutenfri, Hurtigmat, LowBudget, Middag, Oppskrifter, Supper, Vegan

Potetsuppe med purre

1342   Jeg er veldig glad i å lage mat, men i hverdagen ønsker jeg å kunne lage enkel, billig og kjapp mat uten altfor mange ingredienser. Her er ennå en av familiens favoritter – potetsuppe med purre.   Til suppen trenger du 1 1/2 l grønnsaksbuljong (her kan du også bruke rent vann) 10 middels store poteter (ca 1 kg) 1 purre salt/urtesalt 2-3 ts kjørvel evt 1 dl fløte/plantefløte   Kok de skrelte og oppskårne potetene og purreringene i vann til de er nesten oppløst. Jo mindre potetbiter, jo fortere blir suppa ferdig 😉 Putt litt kjørvel i suppa som kan koke med poteter og purre. Kjørvel er ikke alltid like enkelt å få tak i, men jeg vil påstå at den er avgjørende for at suppa skal bli perfekt. Jeg har kjøpt tørket kjørvel i en frukt og grønt-butikk, og bruker dette i suppa. Bruk stavmikser direkte i kjelen og kjør til suppa er jevn og fin. Jeg pleier ofte å spe med litt vann fordi jeg synes suppa ofte blir litt for tykk … Tilsett kjørvel og evt litt fløte. Her kan du jo velge om du vil ha vanlig matfløte eller en plantefløte. Jeg har pleid å bruke Alpro sin soyafløte, men da jeg laget suppen sist uke brukte jeg ikke fløte i det hele tatt. Til suppa pleier vi å spise hjemmebakt brød eller knekkebrød.