Hjemmelagde knekkebrød

013

 

Mange spiser knekkebrød, og kanskje har du forsøkt å lage noen selv også?

Det er faktisk veldig enkelt!

Jeg lagde knekkebrød igår. Fikk «ryddet opp» litt i melskuffen :)

Til min oppskrift trenger du:

 

3,5 dl grøvt sammalt spelt eller rug

3,5 dl havregryn (jeg brukte store havregryn)

1 dl havrekli eller kruskakli

1,5 dl semsamfrø

1,5 dl solsikkekjerner

0,5 dl linfrø

2 dl gresskarkjerner

1 ts salt

7 dl vann (her kan du også bruke mineralvann. Boblene gjør knekkebrødene ennå sprøere!)

 

Her kan du mikse og blande som det passer deg. Har du lyst til å ha i litt nøtter, eller kanskje krydder, så gjør det? Eller kanskje du har lyst til å bytte ut noen av frøene med andre frø?

Bland alle de tørre ingrediensene.

Rør inn vann.

Fordeles på to bakepapirkledde bakeplater. Jeg bruker en slikkepott, men jeg vet om andre som pleier å kjevle ut røra med litt plast i mellom.

Så mye gris orker ikke jeg, så her er det enkle det beste 😉

Stekes ved 160 grader varmluft i 50-55 minutter. MEN etter 10 minutter tas knekkebrødene ut av ovnen og skjæres opp i passende biter med pizzahjul eller kniv.

Åpne stekeovnsdøren et par ganger underveis for å slippe ut litt fuktighet.

Stekes til de er litt gyldne og sprøe.

014

I noen knekkebrødoppskrifter jeg har sett skal man bytte plass på stekebrettene underveis i stekningen. Jeg er fan av å gjøre det enkelt, så jeg byttet plass på brettene når jeg hadde skåret opp knekkebrødene etter ti minutters steking. Så byttet jeg ikke noe mer. Har du tid og lyst kan du sikker bytte om på brettene et par ganger underveis. Mine knekkebrød var ikke helt sprøe da steketiden var over, så jeg delte de opp, la de på en rist og ga de ti minutter ekstra i ovnen.

Jeg strødde også knekkebrødene med sorte sesamfrø før jeg stekte de.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *