Hummus

Det sies at kjært barn har mange navn, men med hummus er det omvendt. Navnet er det samme, men oppskriftene er mange.

Jeg har alltid pleid å lage hummus med helt andre krydder enn de du finner her. Den oppskriften kommer en annen gang.

Her kommer den nye oppskriften som ble testet ut etter et hyggelig besøk hos gode venner i Bergen.

 

1 ts basilikum

1 ts løkpulver

3 fedd hvitløk

1 ts urtesalt

2 ss Tahin

3 ts sitronsaft

5 ss olivenolje

2 bokser kikerter

5 ss vann

 

Alle ingrediensene puttes i en foodprocessor og mikses til det er en jevn og fin masse.

Jeg putter hummusen min på et rent syltetøyglass, heller over litt olje og sumak (krydder).

Hummus kan brukes som pålegg, som en rett i Meze (arabisk tapas) eller i wraps, pitabrød osv. Dette «kjære barnet» har også mange bruksmuligheter.

 

Hummus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *