Oppskrifter

Tømme-kjøleskapet-suppe

Rydde-kjøleskapet-suppe BRUK   I forrige uke ble jeg bare nødt til å rydde opp litt i grønnsaksskuffene i kjøleskapet vårt. Jeg hadde litt av mange grønnsaker og tenkte at dette må jeg kunne lage en suppe av. Som tenkt så gjort. Jeg fant frem de grønnsakene jeg ønsket å bruke og gikk i gang. Dette var det jeg brukte: litt olje et dryss tørket salvie og rosmarin 5 små fedd hvitløk 2 små rødløk 2 poteter 3 små gulrøtter 2 jordskokker 1 persillerot 1/2 søtpotet (denne var diger, så tilsvarer kanskje en liten søtpotet?) 2 tomater 1 butternut squash (ta vare på frøene!) 1 liten bukett med brokkoli vann 2-3 buljongterninger Litt chilisalt   Først varmet jeg olje med salvie og rosmarin. Deretter kom grovhakkede hvitløksfedd og rødløker i. Dette fikk stå og surre litt mens jeg skrelte og grovkuttet grønnsaker for harde livet 😉 Etterhvert som grønnsakene var skrelt og hakket kom de også opp i kjelen. Rørte litt underveis. Når alle grønnsakene hadde kommet i gryta og fått surra litt helte jeg i vann så det nesten dekket grønnsakene, tilsatte buljongterninger og litt chilisalt (dette har jeg fått til jul av ei god venninne = flaksalt og tørkede chiliflak). Kokte til grønnsakene var møre. Så var det stavmikseren sin tur til å jobbe. Den fikk kjørt seg helt til suppa var jevn og uten klumper. Smak til med mer salt og ønsket krydder.   Mens grønnsakene kokte ristet jeg frøene fra butternutsquashen og noen gresskarkjerner i en tørr stekepanne.   Suppen serverte jeg med litt oatly creme fraiche og et dryss med ristede kjerner.   En veldig god og mettende suppe. Ekstra godt ble det også fordi nå fikk jeg ryddet opp i kjøleskapet uten å kaste grønnsakene.   Du kan helt sikkert bruke andre grønnsaker og urter. Prøv deg frem!