Indisk suppe med eple, ingefær og chili

Indisk suppe med gulrøtter og eple

Utgangspunktet for denne suppa er fra http://www.trinesmatblogg.no. Jeg har veganisert den uten at den blir mindre god av den grunn.

Dette er en varmende suppe med veldig god smak.

 

1 løk, finhakket

1-2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss revet fersk ingefær

1/2 – 3/4 rød chili, finhakket

2 gulrøtter, finrevet

1 grønt eple, grovt revet

ca 2 ts karri

9-10 dl grønnsaksbuljong

2 dl kokosmelk eller plantefløte

2 bokser kikerter

hvit nykvernet pepper

litt salt

rikelig med fersk koriander, grovhakket

 

Hakk opp og riv alt klart før du setter i gang.

Fres løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær, og la det surre med i noen minutter. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la det surre med i ca ett minutt, før du tilsetter buljongen og kikertene. Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter.

Tilsett kokosmelk/plantefløte og gi det et oppkok. Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper og la suppen trekke et par minutter.

Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.

 

Serveres med godt brød, f.eks naan.

 

Ønsker du en fyldigere/mektigere suppe tilsettes ferdigkokte linser mot slutten av koketiden, eller server ris som tilbehør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *