Nøttesteik

Nøttesteik al a Mie

 

Her kommer en oppskrift som jeg har fått fra min svigerinne Mie. Veldig enkel å lage og smaker utrolig godt.

Denne oppskriften har jeg aldri mislykkes med. Min kjære mamma, som ikke er vegetar, har også laget denne nøttesteika med stort hell.

Oppskriften er som følger:

 

150 g valnøtter, males i food processor

1 pk kapteinkjeks, males i food processor

100 g Norvegia-ost, revet

1/2 løk

1/2 rød paprika

1/2 purre

1-2 stilker stangselleri, skåret i fine biter

3 egg

3 dl melk

1 grønnsaksbuljong

Pepper

 

Jeg pleier alltid å lage dobbelt porsjon. Når det først skal brukes så mange halvparter av grønnsaker kan jeg like gjerne bruke alt. Og så er det veldig kjekt å ha en nøttesteik i fryser’n 😉

Start med å fres den finkuttede stangsellerien i litt olje. Stangselleri er ikke nødvendig, men jeg liker at det er litt å tygge på. Derfor har jeg puttet de i.

Nøttene males i food processor. Jeg liker litt «krønsj» så jeg maler de ikke helt fint. Her er det smak og behag! Malte nøtter heller jeg i en stor bolle. Så er det kjeksene som skal knuses. Disse finmales, før de helles i samme bolle som nøttene.

Så putter jeg resten av grønnsakene i food processoren sammen med buljongterningen/e, og kjører til det er helt finmalt. Det blir en ganske våt masse, som helles opp i bollen med nøtter og kjeks.

Da er det egentlig bare å tilsette resten av ingrediensene i bollen, røre godt rundt og helle opp i en form. Jeg bruker en bakepapirkledd brødform, men her kan du jo bruke nesten hva du vil.

 

Nøttesteiken/e stekes ved 180 grader i 45 – 60 minutter.

 

Når vi spiser nøttesteik til middag pleier vi å ha poteter, saus og grønnsaker. Lykken er når det blir litt til overs og jeg kan spise en skive kald nøttesteik på lefse eller brød med sennep. Mmmmmm ….

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *