Nytt år – nye muligheter

Godt nytt år alle sammen!

 

Nytt år betyr for mange nyttårsforsetter. Du er kanskje en av de som har et nyttårsforsett? Personlig har jeg ingen spesielle og konkrete forsetter, men et nytt år føles allikevel som et «nytt ark med fargestifter til», så noen tanker har jeg jo gjort meg. Små justeringer og noen refleksjoner på hva jeg kan gjøre bedre.

 

Ikveld har jeg lyst til å vise frem noen av Sjarmtrollproduktene som passer fint ifm nyttår. Dette er produkter man kan bruke hele året, men de passer kanskje ekstra godt nå ved årsskiftet.

Mange har ambisjoner om en enklere hverdag, bedre prioritering av tiden sin og kanskje spare inn litt penger. Med Sjarmtroll sin magnetiske ukeplan og månedsplan kan du få alle tre tingene i ett og samme produkt. Disse planene kan festes direkte opp på kjøleskapet, eller en vegg med medfølgende spesialoppheng. Du bruker whiteboardtusjer for å fylle ut både ukesplanen og månedsplanen. På begge produktene kan du også fylle ut middagsplanene dine – for en uke eller for en hel måned. Ved å handle inn kun en gang i uka, kan man spare mange penger – og ikke minst tid. (jeg har faktisk ei venninne som har spart ca 6.000,- pr måned ved å ta i bruk ukeplanen).

Ukeplan med fem kolonnerUkeplanen - miljøbilde

Ukeplanen finnes i to ulike utgaver. Den ene har fire kolonner + middagsplanlegger og den andre har fem kolonner + middagsplanlegger. Er man flere enn fem i familien kan gjerne mor og far dele en kolonne. Fyll ut ukens aktiviteter og middagsplaner og ta bilde av ukeplanen med mobilen. På denne måten har du alltid med deg full oversikt over ukens aktiviteter. Du kan også enkelt sende oversikten til store barn, partner, besteforeldre og andre som skal tid for å få en uke til å «gå opp».

Månedsplanlegger

Månedsplanen gir deg full oversikt over en hel måned inkl middagsplanlegging. Mange bruker både ukeplan og månedsplan sammen. Månedsplanen gir et overblikk over hele måneden, mens ukeplanen gir detaljert oversikt for hver person i familien.

Ukeplanene og månedsplanen har samme størrelse; 45 cm bred og 65 cm høy. Prisen er kr 399,- pr stk.

Jeg selger også whiteboardtusjer, 3-pk sorte giftfrie, hvor hver tusj har en pussekloss og magnet i korken, til kr 79,- pr pakke.

Vi deler på oppgavene

Et annet flott produkt som jeg ville nevne var «Vi deler på oppgavene». Dette er en fin tavle hvor familien fordeler oppgavene som skal gjøres i huset i løpet av en uke. Her fylles oppgavene ut med whiteboardtusjer og hvert familiemedlem får utdelt sin smiley-magnet. På denne måten kan man syneliggjøre hvem som skal gjøre hvilke oppgaver i løpet av en uke. Det kan f.eks. være; gå ut med søpla, rydde i gangen, tømme oppvaskmaskinen, gå tur med hunden, dekke bord, hente posten osv … Det følger også med en søt liten pose til å oppbevare smileys som ikke er i bruk.

Vi deler på oppgavene koster kr 299,-.

Stjernedryss med pose NY okt 2014

Det siste produktet som jeg anbefaler i dag er «Stjernedryss». Dette er en motivasjonskalender som passer både for store og små. Her følger det med 18 forhåndsdefinerte aktiviteter/oppgaver, samt stjerner i tre ulike farger. Du får også med en liten pose til å ha oppgaver og stjerner i. Finner du ikke de oppgavene du trenger, så kan du fint skrive med en whiteboardtusj direkte på tavla.

Jeg må fortelle om min eldste sønn. Han hadde en periode hvor han var helt hysterisk for å klippe neglene på tærna. Det var hyl og skrik og en kamp hver eneste gang neglene skulle klippes. Det var faktisk så ille at jeg var redd for å få naboene eller barnevernet på døra … Så fikk jeg tak i Stjernedrysset og tok i bruk dette. Først fikk han noen andre oppgaver, slik at han skulle forstå hvordan Stjernedrysset skulle brukes. En kveld jeg skulle klippe neglene hans forklarte jeg at hvis han satt helt rolig uten å hyle, skulle han få to stjerner. Hva tror du skjedde? Han satt helt stille uten å si et pip. På grunn av løftet om å få to stjerner. Det var alt som skulle til. Senere fikk han en stjerne hver gang han var rolig når vi klippet neglene. Så enkelt og så positivt. Mestringsfølelsen var stor – og veldig viktig.

Stjernedrysset kan også brukes for oss voksne. Mange bruker den som treningskalender og andre bruker den til f.eks. «spise fem om dagen», «ikke spise snop», «trene», «legge meg før kl 23» … Her er det vel kun fantasien som setter grenser?

En annen ting som man kan gjøre for de eldre barna, kan være å la hver stjerne få en verdi. Det følger som sagt med stjerner i tre ulike farger. Gul = best, grønn = middels og rød = mindre bra. Her kan man f.eks. si at en gul stjerne betyr kr 5,-. Grønn stjerne betyr 0,- og rød stjerne betyr kr minus 2,-. Da kan man også få litt regningstrening.

Noen barn synes det er gøy med stjernene, mens andre motiveres av andre typer premier. Dette må hver familie finne ut av selv. Jeg vet at noen sier at når hele tavla er fyllt opp av gule stjerner så kan du få bestemme middag en dag, vi tar en tur i svømmehallen etc. Tilpass antall oppgaver og belønning til ditt barn.

Pris på Stjernedrysset er kr 299,-.

Stjernedryss NY miljøbilde

Ønsker du å vite mer om disse produktene, kan du gjerne ta en titt på facebook-siden min.

 

Jeg holder også Sjarmtrollparty – hvis du kunne tenkt deg dette. Bor du langt unna, holder jeg gjerne et nettparty – hvis det ikke finnes en forhandler i nærheten av deg. Ta gjerne kontakt – så hjelper jeg deg :)

 

Produkter sendes også pr post – hvis vi ikke kan møtes.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *