Smørbrødpostei

Smørbrødpostei

 

Her kommer ennå et pålegg i den salte kategorien. Oppskriften er hentet fra «Værsågod spis» av Ann-Christine Egnblom. Jeg synes den blir litt fuktig når jeg følger oppskriften, så jeg har redusert litt på mengden med vann.

Oppskriften er som følger:

ca 2 1/2 dl finhakket løk

1 – 1 1/2 dl finhakket rød paprika

1/2 dl finrevet sellerirot

evt 1 – 2 fedd hvitløk, presset

1 – 1 1/2 ss olje

1 1/2 – 2 ss tørrgjær

1/2 dl vann

1 grønnsaksbuljongterning

2 dl cashewnøtter

2 1/2 dl vann

1/2 – 1 ts tomatpure

evt 1 krm salt

 

Fres grønnsakene i olje til de har fått litt farge. Tilsett tørrgjær, 1/2 dl vann og buljong og fres ytterligere i 10 minutter under omrøring. Finmal caxhewnøttene i en blender. Tilsett 2 1/2 dl vann og kjør til konsistensen er jevn. Bland cashewblandingen med løkblandingen. Kok noen miutter under stadig omrøring til blandingen tykner. Tilsett tomatpure og rør godt om. Smak evt til med salt. Avkjøl. Oppbevares i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *