Saftig brytebrød med potetmos og rosmarin

Saftige rundstykker med potetmos og rosmarin - ferdig stekt I dag har jeg en liten feberpjusk gutt i sofa’n. Det er en god unnskyldning for meg til å bake 😉 Siden vi fikk potetmos-rester etter middagen i går, passet det ekstra godt å bake disse gode rundstykkene i dag.

Oppskriften gir ca 15-20 stk.

 

2 1/2 ts tørrgjær

1 dl lunkent vann

1 dl smeltet smør eller olje

4 ss sukker

2 store egg, lett pisket

2 dl potetmos (ca 4-5 poteter)

2 dl varm melk

10-12 dl hvetemel (avhengig av potetmosen)

2 ts salt

3 ss hakket rosmarin

 

Ha gjæren i en bolle med lunkent vann, rør rundt. La stå i ca 5 minutter, til gjæren begynner å «boble». Kok opp melken (jeg brukte soyamelk siden minstemann ikke tåler melk) og avkjøl noen minutter. Ha sukker, smør/olje (jeg brukte olivenolje) og salt i en stor bolle. Tilsett melken og rør inn 2 dl av melet. Tilsett så de piskede eggene og gjærblandingen. Ha i potetmos og rosmarin, og bland. Ha i resten av melet og kan i 5 minutter, til deigen er smidig. Ha i mer mel hvis den er for klissete. Ha deigen i en stor, smurt bolle og la den heve på et varmt sted i ca 45-60 minutter, til dobbel størrelse.

Saftige rundstykker med potetmos og rosmarin - før steking

Slå ned deigen og del den opp i 15-20 like store biter. Trill ut boller og sett de tett inntil hverandre på en stekeplate med bakepapir. Du kan også putte de i en smurt form. Dekk til med kjøkkenhåndle og la dem heve i ca 30 minutter. Stekes i forvarmet ovn i 190 grader i ca 20-25 minutter.

Neste gang vil jeg bytte ut noe av alt det fine hvetemelet med sammalt hvete. Da blir det litt mer «mat».

Nå hadde jeg potetmosrester, men jeg er sikker på at resultatet ville blitt like bra om jeg hadde knust i noen kokte poteter :)

Har du lyst på mer smak i brødet kan du tilsette hakkede oliven og soltørkede tomater – enten som en topping eller kna det inn i deigen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *