Hurtigmat, LowBudget, Middag, Oppskrifter

Bakt blomkålsuppe med sitron og rosmarin

Bakt blomkålsuppe   Blomkålsuppe er en klassiker! Selv har jeg laget blomkålsuppe med en oppbakt saus hvor jeg har brukt kokevannet fra blomkålen til å spe med. I tillegg har jeg blendet noe av blomkålen i suppa. En veldig god og «vanlig» suppe. Denne uka har jeg laget en veldig annerledes blomkålsuppe, og jeg må jo si at denne varianten falt i smak. Hvis du lager din suppe på samme måte som jeg har gjort tidligere, så anbefaler jeg deg å prøve denne måten 🙂 Til suppa trenger du følgende: 500 g fersk blomkål (1 lite til mellomstort hode) 250 g poteter (ca fire stk) 2 stk hvitløksfedd 1/2 gul paprika litt fersk rød chili (jeg brukte ca 2 cm og det var passe for oss) 1 kvist frisk rosmarin (tilsvarer ca 1 ts tørket) 2 stk buljongterninger 1,3 liter vann 1 stk sitron salt og olje til baking av grønnsakene   Sett oven på 250 grader. Rens og del blomkålen i mindre buketter. Potetene skrelles og deles i mindre biter. Legges på en bakeplate sammen med hvitløk, gul paprika og rosmarin. «Ringle over» litt olje og salt lett. Ristes midt i ovnen til blomkålen er myk og gylden. Dette tar ca 20 minutter. Rør om underveis slik at grønnsakene får en jevn gylden farge. Følg med mot slutten! Kok opp vann og buljong. Sett til side. La blomkålen avkjøles litt. Hell grønnsakene forsiktig opp i buljongen, og kjør dette til en jevn masse med stavmikser. Du kan også bruke blender, men jeg synes det er helt greit å minimalisere oppvasken, så jeg bruker stavmiskeren ;). Spe med vann til ønsket konsistens. Smak til med sitron og salt. Serveres med grovt brød og evt med favorittopping.   Eksempler på topping: olje – f.eks hasselnøttolje, urteolje eller trøffelolje ristede hasselnøtter stekt sopp dill linser