Surdeig – dag 2

Surdeigsstarter - dag 2

Etter å ha blandet sammen denne magiske blandingen av økologisk rugmel og rosinvann, og så tilsatt litt mer vann, gikk jeg å kikket på dette glasset hele tiden. Skjer det noe, er det noe endring … Det er jo alltid spennende å se om teorien fungerer i praksis.

Surdeigstarteren ble også nøye studert i dag tidlig. Joda, det var noen få bobler her. I følge oppskriften skulle det gå 24 timer fra «fødsel» til man skulle gå videre til neste steg. Etter en kjapp konferering med facebook-gruppa bestemte jeg meg at tiden var inne for å gå til neste nivå.

Surdeigen ble tatt opp av glasset. Halvparten ble kastet og den andre halvparten ble tilsatt 100 g økologisk rugmel og 100 g rosinvann. Vi snakker pinlig nøyaktighet med digital vekt! Jeg blandet godt, vasket glasset og la surdeigsstarteren tilbake i det rene glasset. Noen i fb-gruppen mente at man ikke skulle bruke metallredskap i en surdeigsstarter, så jeg brukte fingrene til å blande sammen og en slikkepott i plast for å få deigen over i glasset igjen. Mulig dette ikke er «helt etter boka», men noen sjanser må man jo ta 😉

Alt dette skjedde før kl 12 i dag og nå (kl 22) kan jeg avsløre at surdeigsstarteren stortrives. Hurra! Luftboblene i surdeigen popper fortere enn vannkoppene hos treåringen.

Jeg gleder meg til å se hvordan ståa er i morgen tidlig.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *