Surdeig – dag 3

Dette er virkelig morsomt!

Etter en lang våkenatt med minstemann full av vannkopper var det en glede å komme ned på kjøkkenet i dag.

Se her da – hvordan surdeigstarteren så ut i dag tidlig :)

Surdeigsstarter - dag 3 morgen

Den kom jo ut av glasset! Det må jo ha vært noen enorme krefter i sving her. Og tenk – det er jo egentlig bare rosinvann og rugmel …

Surdeigsstarteren ble stående litt lenger enn tenkt, men jeg har da fått delt den i to i dag. Det ble to deler a 100 gram. Den ene delen blandet jeg med 100 gram siktet hvetemel (jeg hadde ikke økologisk, så jeg brukte helt vanlig hvetemel) og 100 gram vann. Hadde litt rester av rosinvannet som ble blandet inn i disse 100 grammene med vann. Blandet med fingrene og helte det opp i et ganske stort norgesglass.

Den andre halvdelen tilsatte jeg 100 gram økologisk rugmel (det samme melet som jeg har brukt helt fra starten) og 100 gram vann (inkl litt rosinvann). Blandet også sammen denne og helte den på et ganske stort glass. Dette gjorde jeg vel ved 14-tiden i dag, og når jeg skriver dette innlegget nå, kl 20, så ser surdeigsstarterne slik ut:

Surdeigsstarter - dag 3 kveld

Dette er jo ganske vilt! Den har jo doblet seg på noen få timer. Lurer nesten på om jeg skal prøve meg på noen rundstykker eller et brød med surdeig i morgen.

Har du en god oppskrift du vil dele? Jeg er veldig takknemlig for å få oppskrifter og råd om surdeig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *