Tomatpostei med urter

Tomatpostei i prosess

Pålegg, pålegg, pålegg …

Dette med pålegg var i starten en utfordring for meg. Å finne gode «salte» pålegg uten animalske innslag. Og med «starten» mener jeg da jeg bestemte meg for at jeg skulle kutte ut/redusere inntaket av kjøtt. Dette er nå 10-11 år siden, men jeg blir fortsatt like glad hver gang jeg finner et godt pålegg.

Oppskrift på denne tomatposteien dukket opp da jeg satt og så på et vegansk matlagingsprogram på svensk tv – Vegorätt. Følger du linken kan du se alle de flotte programmene. Her ble det laget masse godt. Og for en matelsker som meg, så er det veldig deilig å kunne se hele matprogram hvor jeg kan lage ALT som blir presentert! Herlig!

Tomatpostei passer meg midt i blinken! Soltørkede tomater er kjempegodt. Og det smaker av soltørkede tomater :) Oppskriften er superenkel. Du trenger:

 

3 dl hvite bønner (jeg kjøper hermetisk)

10-15 stk soltørkede tomater (IKKE i olje)

1 dl Tahini

1/2 dl olivenolje

1 håndfull fersk basilikum

2 krm hvit pepper

 

Bløtlegg soltørkede tomater i varmt vann i minst 20 minutter. Hell av vannet. OBS! Ta vare på bløtleggingsvannet og bruk det i supper, gryteretter eller når du skal koke ris eller couscous.

Ha alle ingrediensene i en blender/food processor og miks til du får en postei.

Oppbevares i en tett boks, i kjøleskapet, i inntil 1 uke.

 

Spises på brød, et blad romanosalat, som dip eller ved siden av salaten.

Tomatpostei på polarbrød

 

 

2 thoughts on “Tomatpostei med urter

    • Tahini er en sesampasta. Fås kjøpt på velassorterte dagligvarebutikker og også i disse asiatiske/tyrkiske ol butikkene :-)
      På Kiwi her jeg bor står Tahini på hyllene sammen med allergivennlig mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *