Pølsegrateng

Pølsegrateng

Dette var en rett som slo godt an i vår familie. Enkel og grei mat – og den kan til og med lages helt vegansk og glutenfri – avhengig av hvilke pølser og pasta du velger.

Til denne retten trenger du:

10 stk valgfrie pølser (Jeg brukte Hälsans Kök som er vår favoritt)

Pasta

1 pose frosne grønnsaker (Jeg brukte en med brokkoli, blomkål og gulrøtter)

2 vanlige poteter

1 stor gulrot

1/2 løk

1/2 kopp rå cashewnøtter (ikke ristet og saltet)

1 ts hvitløkspulver

1 ts løkpulver

1 ts salt

 

Kok opp paste etter anvisning på posen. La den gjerne ha litt tyggemotstand. Hell av vannet, avkjøles i rennende kaldt vann og sett til side.

Skjær opp pølsene og stek de litt i litt olje.

Gi grønnsakene et lett oppkok, og sett til side.

 

Saus:

Skrell og del potetene i små terninger. Kok i to minutter.

Skrell, del og tilsett gulroten i kokevannet. Kok i fem minutter.

Tilsett løken, som du har delt opp litt, i kokevannet og la alt koke videre i ca syv minutter eller til grønnsakene er gjennomkokte.

Løft ut grønnsakene og ta vare på kokevannet.

Kjør cashewnøtter, kokevann (ca 1 kopp) + grønnsakene og krydderet i bledner til alt har en jevn konsistens. Juster evt med litt kokevann.

 

Bland alt sammen i en stor ildfast form. Jeg hadde ikke på noe mer, men her kan du jo strø over ost eller brødsmuler hvis du ønsker.

Stekes i ovnen i ca 20 minutter på 180-200 grader (til alt er varmt).

 

Enkelt og greit – og veldig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *