Kikhavnspostei

Noen år etter at jeg giftet meg, fikk jeg en utrolig flott gave av min kjære svigermor. En kokebok! Kokebok i gave – hva er så spesielt med det da? tenker du kanskje. Men dette var – og er – virkelig en spesiell kokebok. Kokeboken i seg selv er kanskje ikke så spesiell, for den står jo i bokhylla til mange, men det er historien bak som for meg gjør det til en nydelig gave. Denne kokeboken er en gammel dansk vegetarisk kokebok med «husmannskost». Svigermor fikk den av sin svigermor for mange år tilbake. Og nå har hun altså gitt den videre til meg <3 Sukk! Sånt blir jeg myk om hjertet av …

Uansett – kikhavnspostei er et veldig godt pålegg. Jeg følger oppskriften når jeg lager den, men jeg er helt sikker på at du kan kutte ut egget for å veganisere den. Og smaksvariasjonene er jo uante. Her er det bare å gå i krig og leke seg frem til sin egen favoritt.

Oppskriften er slik:

1 stor gul løkKikhavnspostei

3/4 dl olje

50 g gjær

1 1/2 dl rasp

2 dl melk

1 egg

havsalt

karry

 

Finhakk løk og fres den i olje. Når løken er myk og blank tilsettes melk og gjær. Jeg bruker alltid plantemelk, men her er det opp til deg. Dette varmes opp til kokepunktet før du tar pannen/kjelen av plata og tilsetter resten av ingrediensene. Bland godt.

Helles i en smurt form og stekes i vannbad i ca 20 minutter på 180-200 grader.

Jeg har brukt både tørrgjær og ferskgjær og begge deler går veldig fint.

 

Legg gjerne igjen en kommentar dersom du prøver noen andre smakstilsetninger eller variasjoner på kikhavnsposteien :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *