Grøftekantfrikadeller

Jeg synes det er utrolig gøy å kunne finne noe i naturen som kan spises. Det tryggeste er jo blåbær, markjordbær, villbringebær, samt frukttrær. Etterhvert som kostholdet har blitt grønnere og grønnere har jeg også blitt mer og mer vågal på hva jeg finner i naturen. Noen vil sikkert blåse i nesa og si «hva er vågalt med dette?». Men for meg – med min målestokk – så er dette litt vågalt.

Brenneslesuppe er et fast innslag på middagsbordet om våren. Det smaker nydelig og er veldig enkelt å lage.

Men så var det disse grøftekantfrikadellene da. Det er noen år siden jeg har laget de, men jeg har servert de ikke bare for mannen min, men også for svigerforeldrene mine. Kommentaren var «disse smakte grønt». Og det gjør de jo. De smaker kjempegrønt (!) – og veldig sunt :)

Her er oppskriften:

500 g blader (nye skudd fra brennesle, geiterams, skvallerkål, løvetann eller groblad)

1-2 løk

2-3 kokte poteter

3 egg

2 ss olje

salt og pepper

krydder etter smak

1-2 dl rasp og knuste havregryn

 

Jeg brukte en blanding av løvetann, brennesle og skvallerkål. Det var det som grodde i hagen min sist jeg laget de.

Kvern blader, gjennom kjøttkvern eller foodprocessor, sammen med løk og poteter. Tilsett egg, olje, salt, pepper og ønsket krydder. Ha tilslutt i rasp og knuset havregryn i deigen. Rør godt sammen til en farse. La farsen stå og svelle en stund. Form til frikadeller. Vend de i brødrasp og stek de i olje eller margarin. Ikke bruk for sterk varme.

 

Grønnere og mer kortreist mat enn dette skal du lete lenge etter!

(ugresset har ikke vokst så mye i hagen hos meg ennå, så i påvente av bilder av grøftekantfrikadellene, er det her bilder av brennesle, geiterams, groblader og skvallerkål. Løvetann kjenner vel de aller aller fleste, så den ble ikke med her)

Brennesle Geiterams Groblad Skvallerkål

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *