Fylte auberginer

Fylt aubergine

Dessverre kan jeg ikke skryte på meg å ha funnet opp denne deilige matretten, men jeg serverer den fra tid til annen – og den er like god hver gang. Anbefaler deg virkelig å prøve den! Oppskriften er hentet fra Veganmisjonen.

Fylte auberginer kan spises alene, eller som tilbehør til noe annet. Selv om auberginen er vegansk, så kan den godt serveres sammen med kylling, fisk eller en annet kjøtt.

Ikveld blir det auberginer uten tilbehør til oss og da har jeg beregnet en aubergine til oss hver, så får vi se hvordan det går 😉

 

Du trenger:

2 auberginer, delt i to på langs + rapsolje

1 dl bulgur eller couscous + 2 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning (jeg bruker fra Knorr)

2 dl sorte bønner

2 gode never ruccola, hakket

1 dl valnøtter, hakket

1/2 dl rosiner, grovhakket

1 tomat, hakket

1 ss olivenolje

1 ts bringebær- eller hvitvinseddik

1 ts salt

1 ts paprikaflak (jeg bruker -pulver)

litt revet ost på toppen (jeg velger parmesan, men dette er opp til deg)

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Vask og tørk auberginen. Del den på langs og behold stilken på. Kutt «kjøttet» i rutemønster på skrå. Pass på at du ikke kutter igjennom skallet! Legg auberginene i en ildfast form og hell over litt rapsolje. (har du solsikkeolje så bruk den!)

Bakes i ovnen på 200 grader i 30 minutter, til de er møre og litt gyldne.

Mens auberginene står i ovnen, har du bulgur/cous cous i en liten kjele, sammen med vann og buljong.I originaloppskriften er det 1 ts salt i stedenfor buljong, så her kan du jo bare velge hva du ønsker :) Herlig! Bulgur kokes under lokk i 15-20 minutter, eller etter anvisning på pakken (couscous skal bare trekke). Sil evt av vann – hvis det er for mye.

Ha den kokte bulguren i en stor bolle, sammen med bønner, ruccola, valnøtter, rosiner og tomat. Spar evt litt av ruccolaen til pynt.

Når auberginene er ferdig bakt og har fått avkjølt seg litt skraper du ut kjøttet med en skje. Vær forsiktig slik at skallet ikke revner. Grovhakk auberginekjøttet og ha det i bollen sammen med resten av fyllet. Tilsett olivenolje, eddik, salt og paprikaflak/-pulver og bland godt sammen.

Fyll aubergineskallene med blandingen og dryss over litt revet ost.

Stekes på 200 grader i ca 15 minutter.

Dryss over resten av ruccolaen og drypp over noen dråper med god olivenolje eller chiliolje.

 

Så er det bare å nyyyyte. Namnam …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *