Ostekake

 

Ostekake

Vi har vel alle våre favorittkaker! Dette er en av mine. Eller våre. Mannen min og jeg elsker denne kaken! Skal du lage noe ekstra godt til en spesiell anledning anbefaler jeg deg å prøve ut denne.

 

Til en kake trenger du:

Bunn:

1/2 pakke Digestive kjeks

ca 150 g smør

 

Fyll:

1 pakke sitrongele

1 pakke Philadelphiaost, naturell

3 dl lettrømme (= ett beger)

3 dl kremfløte (= en kartong)

250 g melis

 

Pynt:

Jordbærgele (en pakke) eller evt friske bær i skiver. F.eks. kiwi eller jordbær

 

Fremgangsmåte for bunnen:

Knus Digestive-kjeks og bland det med smeltet smør. Fordel det ut over kakeformen (jeg bruker springform med bakepapir i bunnen), og press det ned med en skje til et jevnt lag som dekker hele bunnen. Sett formen i fryseren i ca 15 minutter, eller i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Fyll: Kok opp 2,5 dl vann og løs opp en pakke sitrongele. Sett til avkjøling. Sett platen på svak varme og rør ut en pakke Philadelphiaost i en liten kjele. Tilsett rømmen og ca halvparten av melisen og bland godt. Ta av platen og sett til side. Pisk krem av en kartong kremfløte og resten av melisen. Rør kremen forsiktig sammen med ost- og rømmeblandingen. Bland inn geleen like før den stivner.

Hell hele blandingen i kakeformen og sett til avkjøling i kjøleskapet. Etter et par timer er kaken stiv og kan pyntes med gele, kiwi eller jordbær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *