Spicy hummus

Hummus

 

 

 

 

Hummus kan sikkert lages på hundrevis av måter. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på hummus med lite krydder. Her kommer en mer spicy variant, som jeg ikke helt klarer å legge fra meg.

Her har du de mengdene jeg bruker som utgangspunkt, og så må du selv justere litt i smakene til slutt :) Husk at hummusen tar til seg smakene og blir litt «mildere» i smaken etterhvert.

 

480 g skylte og avrente kikerter (her kan du godt spare på kikertvannet og lage noe godt av det)

1/2 kinesisk hvitløk

2 ts malt kummin

2 ts koriander (malte frø – ikke bladene)

1 ts paprikapulver

1 ts salt

2 ss tahini

1 ss sitron

8 ss vann

5 ss olje

 

Kjør alt til en jevn masse med foodprocessor, stavmikser, blender eller hva du måtte ha av kjøkkenutstyr.

Smak til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *