Sjokoladekjeks med peppermynte

Sjokoladekjeks klar for servering

Etter å ha blitt storforbruker av oljer, måtte jeg jo bare teste ut å bruke disse fantastiske oljene i matlaging og bakverk.

I dag ble første forsøk og resultatet ble veldig bra :)

Utgangspunktet for oppskriften er hentet fra Veganmisjonen, så jeg kan ikke ta æren for denne gode oppskriften.

 

Antall kjeks vil avhengig av størrelsen, men jeg lager ca 22 kjeks av oppskriften.

Og til disse trenger du:

4 dl hvetemel

2,5 dl sukker

1 dl kakaopulver

1,5 ts bakepulver

1/2 ts vaniljefrø

1/3 ts salt

1 dl plantemelk

1 dl olje

1/2 dl sirup (gjerne fra lønn)

3 dråper doTerra peppermynteolje

 

Sjokoladekjeks med peppermynteflaska

 

Sett ovnen på 175 grader.

Bland alle tørre ingredienser sammen i en bolle. Tilsett det våte, og bland godt sammen.

Jeg bruker en spiseskje til å dele opp deigen med. Man kan også trille pølser og kuler, men jeg liker den kjappe varianten. Så altså, en toppet spiseskje med deig legges på stekebrettet med bakepapir. Klem deigen til den er ganske flat, men ikke tynn. Jeg får plass til 12 stk pr stekebrett.

Stekes ved 175 grader i 15-17 minutter.

Avkjøles på stekebrettet noen minutter før du legger de på en rist for videre avkjøling.

 

Jeg vil anbefale deg å bruke dette som et utgangspunkt. Du kan jo alltids lage større kjeks, tilsette andre oljer, eller gjøre som Veganmisjonen – lage havsaltkyssede sjokoladecookies :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *