Mamma, MAMMA, du må komme! FORT!

Hjemmeskoling betyr for oss masse frihet og tid til lek og moro. Onsdag denne uka var ikke noe unntak.

Etter endt undervisning og lunsj gikk gutta ut for å leke. Den ene skal bli brannmann og den andre politimann når de blir Andreas sitt brenneslebenvoksne. Veldig ofte leker de rolleleker med uttrykning, så det er ganske ofte sirener som «jaller» ut over Høyjord.

Jeg pusler med mitt inne på kjøkkenet mens William river opp døra. Mamma, MAMMA, du må komme! FORT! Ta med deg noen oljer! Jeg rekker å spørre «hva har skjedd»? før han løper ut igjen. Jeg griper tak i peppermynte- og lavendeloljene før jeg hopper i treskoene og løper ut. Da hører jeg Andreas skrike, og tenker «det er iallefall åpne luftveier!». Han krabber opp fra en jordhaug mens han gråter sine modige tårer. Han tapte kampen mot en brennesle. Det ene benet og den ene hånda hans er skikkelig røde. «Mamma, tok du med oljene?» klarer han å hikste frem. Ser lettelsen i hele ansiktet hans da jeg holder opp de to flaskene jeg har tatt med. 4 år og allerede klar over hvor effektive disse er.

Jeg smører først noen dråper med lavendelolje på. Deretter noen dråper med peppermynte. Aller helst ville jeg ha blandet de ut i litt baseolje, men den ble glemt igjen på Vinstra etter mc-turen. Det er ikke noe problem å bruke disse oljene som de er. Han begynner å slappe av, smerten forsvinner og det har vel gått knappe tre minutter siden det ublide møtet med brenneslen. Nok en gang har «oljene» reddet oss.

 

(ps. bildet er tatt noen minutter etter at oljene er smurt på. Mammahjertet tillot selvfølgelig ikke at jeg tok bildet først)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *