Hverdagen med hjemmeundervisning

Tiden går – den løper – og den forsvinner. Dagene går utrolig fort. Og de er så utrolig meningsfulle. Selv er jeg så takknemlig for å kunne være sammen med barna mine hele tiden, slik at vi kan ta vare på alle disse opplevelsene sammen – i denne tiden som bare forsvinner.

Etter at vi startet med hjemmeundervisning har tiden bare gått ennå fortere. Dagene som før kun var fylt med lek og moro + noen huslige plikter, er nå også fylt med skole og undervisning, men fortsatt også mye lek og moro.

Skoledagen starter etter frokost og andakt. Litt avhengig av dagsform og innhold bokstavrundstykkerholder vi på ca 1 time. Så er det lekepause, før vi fortsetter ca 1 time til. På disse to timene får vi gjort veldig mye. Så langt har hovedfokuset vært på norsk og matematikk, men vi gjør da andre ting sammen også. Fredagen bruker vi gjerne til litt ekstra moro. Vi spiller spill, baker og leker. En fredag bakte vi bokstavrundstykker. Det var kjempegøy! Guttene lagde flotte bokstaver av hele brøddeigen min. En annen fredagsfavoritt er juniorAlias. Vi bruker ikke brettet, men bytter på å beskrive bildet på kortet. Hvem sier at skole må være kjedelig?

Sist uke var vi forkjøla, så da ble det ikke så mye undervisning – det var iallefall et par dager hvor det ikke ble noe undervisning. Ikke ved spisebordet iallefall. Heldigvis finnes det mange fine serier som kan sees på fra sofa’n under dyna. Så lesekorpset, MK-X og Ugler i mosen ble sett. Selv om jeg ikke er fan av for mye TV-titting, er det helt fint med litt kunnskapsbaserte tv-programmer. Spesielt når halsen er sår og både kropp og hode ikke er helt med.ballongdyr

Når forkjølelsen slapp tok vi en etappe i kunst og håndverk-faget. Vi laget noen morsomme ballongfigurer. Vi synes selv de ble kjempefine. De var morsomme og enkle å lage.

Denne uka er det høstferie. William maser om undervisning, så det blir helt sikkert litt av dette. I tillegg planlegger vi en tur til biblioteket i Tønsberg på Lego-challenge.

Foreløpig sier vi HURRA FOR HJEMMEUNDERVISNING!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *