Vekket midt på natten …

Klokka 01:15 inatt våkner jeg. Yngstemann ligger og hoster på soverommet. Det er et «magisk bånd» knyttet til barna mine. En liten unormal lyd og jeg våkner <3

Jeg snur meg rundt og prøver å sove videre. Men hosten blir sterkere og den gir seg ikke. Plutselig står det en hostende fireåring ved siden av senga mi. Vi går på badet.

Han hoster og hoster. Sånn at han nesten ikke klarer og trekke pusten i mellom hostene og han brekker seg. Dette er ikke noe hyggelig å se. :-/

Lillegutt får sitte på do og tisse mens jeg løper ned etter oljer. Klokka er nesten halv to og jeg handler på instinkt. Griper med meg OnGuard, Lavendel og en baseolje. Muligens ikke et optimalt valg, men det er heller ikke helt meningsløst.

Det er mørkt på badet så jeg gjør det vi skal nesten i blinde. Jeg heller oljene i hånda, kjenner at det blir to dråper av både Lavendel og OnGuard. Tenker at det var kanskje litt mye, men med denne lille kroppen som står ved siden av og hoster, så tar jeg meg ikke tid til å endre på dette. Jeg tar litt baseolje i hendene og blander oljene godt mellom hendene mine. Jeg legger den ene hånden over brystet hans mens jeg smører oljene forsiktig opp og ned på ryggen hans – over lungene. Hånden som ligger på brystet hans har også oljer på seg, men jeg smører ikke disse utover. Jeg vasker hendene godt og lar han få en liten slurk vann fra hånden min. Så går vi inn på soverommet igjen. Jeg putter dyna godt rundt han før jeg selv tusler tilbake til min egen seng.

Jeg blir liggende å lytte. Tiden går og etter 10-15 minutter har jeg fortsatt ikke hørt en eneste hosting. Små barn skal ikke ha mye olje på. Og jeg vet at disse oljene jeg bruker har en veldig høy kvalitet. Allikevel kommer tanken snikende …. Hvorfor hører jeg ingen ting? Ble det for mye oljer? De «mørke tankene» som kan komme på natten og som alltid er helt unødvendige.

For å finne roen og få sove, må jeg inn og se. Se at han har det bra. Jeg står opp, lister meg inn på rommet og ser en liten gutt sove stille og rolig i sengen sin. Som om ingenting har skjedd. Ingen antydning til hosting eller ubehag, bare en stille søvn. Sånn som bare barn har.

Jeg legger meg under dyna, takker Gud for disse oljene og sovner.

1476252748085-1928855853

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *