Vegetarisk viltgryte

Med gode venner kommer også gjerne gode opplevelser og gode minner. Dette er også gjerne kombinert med god mat :) Og denne oppskriften har jeg fått etter en deilig middag hos en god venninne <3 Oppskriften inneholder melkeprodukter, men jeg er helt sikker på at den kan lages vegansk – for de som ønsker det.

Oppskriften på gryteretten er som følger:

300 g Quorn-biter (eller glutenbiter)

2 ss smør

150 g sjalottløk

200 g sjampinjong eller skogssopp

ca 3 dl vann

1 beger (125 g) Snøfrisk Einebær, Skogsopp eller Naturell

1 beger Creme Fraiche

salt og pepper

Tyttebær

Litt brunost

 

Rens løken. Skjær løk og sopp i to eller fire, og brun de i smør. Brun Quorn-/glutenbiter om ønsket og bland disse sammen med løk og sopp. Hell over vann og rør inn Snøfrisk-osten. La viltgryten koke i ca 15 minutter. Tilsett Creme Fraiche. Rør inn noen skiver med brunost. Smak til med salt og pepper. Dryss tyttebær over.

 

Jeg pleier å servere denne deilige gryteretten med villris, lettkokt brokkoli og tyttebærsyltetøy.

viltgryte-helena-sin-oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *