Lavendel – beroligende

Lavender – Lavendula angustifolia, 15 ml

 

Lavendel har blitt brukt og høyt verdsatt i århundrer for sin umiskjennelige aroma lavender_15ml_high_res_image_us_englishog myriade av terapeutiske fordeler. I antikken, brukte egypterne og romerne lavendel for mumifisering, bading, avslapping, matlaging og som parfyme; dens evne til å roe ned og berolige sinnet og kroppen fortsetter å være Lavendelens mest kjente kvaliteter. Lavendel er ofte brukt til å lindre hudirritasjoner og hjelper huden med å komme seg raskt. Påføring av Lavendel i nakken og tinningene bidrar til å redusere muskelspenninger. Inhalering av Lavendel fremmer avslapning og en god natts søvn, noe som gjør det til en perfekt olje til å ha i diffuseren ved sengetid og når stressnivået er høyt. På grunn av Lavendelens allsidighet og beroligende egenskaper er den ansett som en «må-ha» olje, som man bør ha for hånden til enhver tid.

 

Bruk

? Drypp et par dråper Lavendel på puten, sengetøy, eller under føttene for en god natts søvn.

? Ha en flaske Lavendel for hånden for å lindre mindre brannsår, kutt og skrubbsår.

? Frisk opp garderobeskapet, madrassen, bilen eller luften ved å blande Lavendel med vann i en sprayflaske.

? Bland i badevannet for å fjerne stress eller påfør på tinningen og i nakken for å lette muskelspenninger.

? Bruk i matlaging for å mildne sitrussmaker eller for en smakfull vri på marinader, bakevarer og desserter.

 

Bruksanvisning

? I diffuser: Bruk 3-4 dråper i diffuseren din

? Invortes bruk: Bland 1 dråpe i 100 ml væske

? Utvortes bruk: Påfør 1-2 dråper på ønsket område. Tynnes med doTERRA Fraksjonert Kokosnøttolje for å minimere hudfølsomhet. Se ytterligere forholdsregler under. doTERRA har også laget en ferdig blanding i en rollon-flaske. Denne er enkel å bruke, selv for barn. Denne heter Lavender Touch, og rulles direkte på huden – ferdig fortynnet.

 

Forholdsregler

Mulig hudsensitiv. Oppbevares utilgjengelig for barn. Hvis du er gravid, ammer eller er under medisinsk behandling, bør du konsultere din lege før bruk. Unngå kontakt med øyne, indre øre og sensitive områder.

 

Plantedel: Blomsten

Utvinningsmetode: Dampdestillasjon

Aromatisk beskrivelse: Pudderaktig, blomsteraktig, lett

Viktigste kjemiske komponenter: Linalool, linalyl acetat

 

Primære fordeler

? Mye brukt for sin beroligende og avslappende kvaliteter

? Lindrer sporadiske hudirritasjoner

? Hjelper huden med å komme seg raskt

? Lettere muskelspenninger

 

Følg meg gjerne på Facebook. Her kan du få flere tips :-)

 

lavender-flowers-wallpapers-hd-23

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *