Ny start og nye forveninger – første dag i 2. klasse

En deilig sommer er over. August kommer og det gjør også spørsmålene om skolen starter snart. Det er vel ikke unikt for oss – selv om vi har valgt å hjemmeundervise vår eldste. Han har også forventninger og sommerfulger. Kanskje på en litt annen måte enn andre skolestartere, men allikevel …Første dag i 2.klasse

For meg er det viktig at første skolesdag skal bli litt spesiell. Sist år, da det var første skoledag EVER, valgte vi en tur til Slottsfjellet i Tønsberg, sammen med en fin familie som også hjemmeunderviste sin eldste. Dette året har de valgt å sende gutten sin på skolen, mens vi fortsetter med hjemmeundervisning (HU) dette året også.

Tilbake til første skoledag. Denne gangen valgte vi en tur på Borrestranda utenfor Horten. Krabbafisking. Sammen med boffa (min kjære pappa). Han var ikke vond å be. Han ville mer enn gjerne være med på første skoledag.

Mandag 21. august. Endelig var dagen her! Sol fra blå himmel og yr.no holdt det de «lovet». Vi smurte med deilig mat, pakket bilen og kjørte av sted. Første stopp var hos boffa. På vei til stranda kjørte vi forbi brannstasjonen på Nykirke. Siden begge gutta våre sin store drøm er å bli brannmenn, er det selvfølgelig utrolig spennende å kjøre forbi her. Denne dagen sto stigebilen ute på parkeringsplassen. Med en brannmann oppi kurven. *jubel fra baksetet* Som om ikke dét var nok – brannmannen vinket til oss!! Nå var det ellevill jubel fra baksetet! Spørsmålene om «er vi fremme snart?» var skiftet ut med «så du at han vinket til oss mamma?»

Første dag i 2.klasse vi gjør oss klarPå Borrestranda var det allerede en skoleklasse på plass da vi kom. 8.klasse fra den lokale skolen. De var så stranda. Fiskeplassen vår var heldigvis ledig, så vi fikk på redningsvestene og kom oss i posisjon. Vi kunne ikke se en eneste krabbe og trodde de hadde stukket av. Sist vi var på krabbefiske her krydde det av krabber. Nå var det helt stille. Gutta drista seg ut på noen steiner og det tok ikke lang tid før skolegutten fikk fiska opp en krabbe. Den var diger. Heldigvis! Jeg ble litt bekymra da jeg ikke så en eneste krabbe. Takket være to ører, så gikk ikke smilet helt rundt på guttungen! Boffa tøysa med at krabbene hadde campingplass borte ved steinene, og jeg tror han hadde rett! Yngstemann dro opp ei stor krabbe han også. Før William fiska opp tre små krabber. Totalt fikk vi fem krabber + at vi mistet en kjempestor krabbe som nektet å la seg fiske.

Lunsjen ble spist i trappa. På ekte tur-vis. Med sola i ansiktet og krabber i balja, så ble dette en kjempefin start på 2. klasse. Gutta var fornøyd, både de to små og boffa. Og jeg var veldig fornøyd. Det føles godt å være i gang med et nytt skoleår!

 

Første dag i 2.klasse dagens fangst

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *