Glutenfri, Hurtigmat, LowBudget, Middag, Oppskrifter, Supper, Vegan

Deilig blomkålsuppe

Høsten har tidligere vært min favoritt-årstid. Disse første dagene hvor man kunne Blomkålsuppekjenne at luften var blitt kjøligere. Alle fargene i naturen. Og ikke minst – alt det gode naturen har å by på. Grønnsakene bugner – friske og fristende. Da er det ekstra gøy å lage middag. Her er en oppskrift på en veldig god blomkålsuppe. Anbefaler faktisk å ta litt mindre vann enn det som er oppgitt her. Jeg elsker tykke supper! Og det er alltid enklere å spe de tynnere, enn å få de tykke og deilige, så …   Blomkålsuppe   2 blomkålhoder 2 sjalottløk 2-3 fedd hvitløk Grønnsaksbuljong 1 pk matfløte (for eksempel Oatly) Fersk gressløk og evt andre urter Smak til med krydder (salt, grønnsaksbuljong, hvitløkspepper, løkpulver, muskat, sitronsaft)   Til servering: Vårløk Sopp Evt facon   Blomkålhodene deles i små buketter. Sjalottløk og hvitløk finhakkes. Kokes myke i grønnsaksbuljong (skal akkurat dekke grønnsakene). Suppen kjøres jevn med en stavmikser. Tilsett matfløte, urter og smak til. Vårløk, sopp og noen små buketter med blomkål stekes i smør eller olje. Smak til med mer urter om nødvendig. Dryss over stekt vårløk, sopp og blomkål og evt facon og chiliolje.