Deilig blomkålsuppe

Høsten har tidligere vært min favoritt-årstid. Disse første dagene hvor man kunne Blomkålsuppekjenne at luften var blitt kjøligere. Alle fargene i naturen. Og ikke minst – alt det gode naturen har å by på. Grønnsakene bugner – friske og fristende. Da er det ekstra gøy å lage middag. Her er en oppskrift på en veldig god blomkålsuppe. Anbefaler faktisk å ta litt mindre vann enn det som er oppgitt her. Jeg elsker tykke supper! Og det er alltid enklere å spe de tynnere, enn å få de tykke og deilige, så …

 

Blomkålsuppe

 

2 blomkålhoder

2 sjalottløk

2-3 fedd hvitløk

Grønnsaksbuljong

1 pk matfløte (for eksempel Oatly)

Fersk gressløk og evt andre urter

Smak til med krydder (salt, grønnsaksbuljong, hvitløkspepper, løkpulver, muskat, sitronsaft)

 

Til servering:

Vårløk

Sopp

Evt facon

 

Blomkålhodene deles i små buketter. Sjalottløk og hvitløk finhakkes. Kokes myke i grønnsaksbuljong (skal akkurat dekke grønnsakene). Suppen kjøres jevn med en stavmikser.

Tilsett matfløte, urter og smak til.

Vårløk, sopp og noen små buketter med blomkål stekes i smør eller olje.

Smak til med mer urter om nødvendig.

Dryss over stekt vårløk, sopp og blomkål og evt facon og chiliolje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *