Kjersti’s saftige sitronkake

Jeg har en ting jeg bare må innrømme med én gang. Sånn i anledning adventstiden og at det nærmer seg jul. Jeg er ikke så begeistra for julekaker. Disse småkakene som alle inneholder sukker, smør og mel – i alle forskjellige former og fasonger. Selv liker jeg bedre vanlige kaker og gjærbakst. Så kommer du på besøk hos meg i desember, så ikke bli overrasket om du får servert et fat med boller eller gulrotkake i stedenfor serinakaker, berlinerkranser osv.

En ny favorittkake her i huset er en saftig og deilig sitronkake. Oppskriften fikk jeg av ei knakande flott dame som heter Kjersti Bakken. Dette er en kake som alle kan lage. Den smaker helt fantastisk. Deilig frisk og saftig.

 

Oppskriften er som følger:Kjersti sin saftige sitronkake

12 dl hvetemel

8 dl sukker

100 g smeltet smør

3 ts natron

1 liter kefir

10 dråper Lemon (eterisk olje fra doTerra)

 

Glasur:

Melis

Saften av en halv sitron

 

Pynt:

Revet kokos

 

Bland kefir og natron for hånd. Tilsett resten av ingrediensene og rør rundt. Hell i en stor langpanne som er dekket med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.

Når kaken er avkjølt lager du glasuren ved å røre sammen melis og sitronsaft. Smøres over kaken og strø over revet kokos.

Kaken oppbevares i kjøleskapet – hvis du ikke spiser den opp med én gang.

 

Ønsker du å kjøpe en sitron-olje? Denne kan bestilles på www.mydoterra.com/lykkeligevalg/

Lemon_15ml__35689.1458944561.500.659

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *