Forfriskende peppermynteknapper

 

Er du på jakt etter en enkel og deilig julekonfekt? Prøv å lage forfriskende peppermynteknapper! De er superenkle og -raske å lage.

(I forrige uke var det smågutta som lagde de selv – og de er kun 6 og 8 år gamle)

Og du trenger minimalt med ingredienser og utstyr. = Lite oppvask. Kan det bli bedre?

 

Alt du trenger er:Peppermynteknapper 301118

1 eggehvite

1 pk melis

doTerra Peppermint-olje

Mokkabønner

 

Pisk eggehviten stiv. Tilsett melis – litt om gangen. Du kommer til å bruke mellom en halv og en hel pakke med melis. Pisk inn litt av gangen. Når du har fått en fin konsistens, tilsetter du 6-7 dråper med doTerra sin Peppermint-olje. Bland godt. Jeg bruker fortsatt håndmikseren til dette. Blir blandingen for løs, juster med litt mer melis.

Når du skal lage knappene kan dette gjøres på ulike måter. Den første gangen jeg laget denne oppskriften trillet jeg kuler. Resten av gangene har jeg brukt sprøytepose. Og jeg må si at jeg liker sprøyteposen best. Det er kjappere og renere. Mindre kliss.

Uansett hvordan du velger å lage de, så sett i gang. Plasser en mokkabønne på toppen og trykk fPeppermynteknapp 301118orsiktig ned. Jeg sprøyter ut peppermynteknappene på en bakepapirkledd stekeplate eller brett. Når alt er sprøytet ut og pyntet med sjokolade setter jeg de kaldt, til tørking. Dette tar et par-tre dager. Legges på glass og oppbevares kjølig – dersom du ikke spiser alle på én gang ;-p

PGutta lager peppermynteknapper 301118eppermynteoljen er kjent for sin gode påvirkning på fordøyelse og luftveier. Det passer perfekt å servere en knapp eller to etter et tungt måltid.

Lag gjerne flere porsjoner og gi bort i julegave!

 

PS! Har du ikke Peppermynte-olje fra doTerra?

Det kan du kjøpe her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *