Til alle superkvinner!

Hei! Du superkvinne! Du som har så mange sko å fylle. Skoene som alle andre prøver å trykke på deg … Med dette så mener jeg alle forventningene som er til oss kvinner. Vi skal ha en høy utdannelse, en god jobb, føde barn, levere de fra oss igjen og så skal vi ut i fulltidsjobb – gjerne som ledere. I tillegg må vi trene, vi ønsker å være sammen med venner samtidig som vi skal følge opp barna.

Kjenner du deg igjen? Vet du hva jeg gjorde? Når denne karusellen begynte å kjøre fortere enn jeg ønsket? Jeg ropte: «STOPP JEG SKAL AV!!!»

Jeg tok sats og hoppet av! Sa opp jobben min og valgte å tilbringe tiden sammen med barna mine. Er jeg mindre verdt som kvinne av den grunn? NEI! Jeg gjør faktisk den viktigste jobben i verden. Og jeg er stolt av det! Stolt av meg selv for å velge noe som ikke er mainstream.

Etter å ha prioritert mammarollen i flere år har jeg nå hoppet på en annen karusell. Tenkte å fortelle litt om denne. Kanskje du har lyst til å kjøre den med meg?

Dette er en karusell som går i mitt tempo. Jeg bestemmer farten og jeg bestemmer hvor langt jeg vil være med. Dette er en karusell hvor kvinner og menn tjener like mye. Hvor fellesskap og personlig utvikling prioriteres. Og hvor andre menneskers beste står i fokus. En karusell som spiller en sang som handler om å gjøre verden til et bedre sted. Jeg elsker denne karusellen! Den gir meg så mye glede!

Karusellen heter nettverksbygging. Jeg kan jobbe når jeg vil og hvor jeg vil. Og i hele mitt snart 42 årige liv er dette den mest geniale jobben jeg noen gang har hatt. Lik lønn for likt arbeid. Alle kan lykkes. Det er ingen krav til utdannelse, en flott CV og ingen beintøffe runder med jobbintervjuer og utvelgelser. Dette er det DU som velger. Du blir din egen sjef. Det finnes gode opplæringssystemer. Du får hjelp til å komme igang og oppfølging hele veien.

I Norge har det vært, og kanskje er det fortsatt?, mange fordommer mot nettverksbygging. Vi henger ofte litt etter her på bjerget når det gjelder moderne ting. Man skal være skeptisk og man skal iallefall ikke gjøre noe annerledes. Og ikke kom her og tro at du er noe … Janteloven lever fortsatt. Du kan velge å følge den eller du kan velge å la vær. Det er ditt valg! Uansett – for å lykkes med nettverksbygging så kan man ikke ligge på sofa’n og slappe av. Det krever en innsats. Det krever jobbing. Men – du kan jobbe når du vil, hvor du vil og hvordan du vil. Så lenge du er i kontakt med mennesker. Du får lønn etter innsats. Jobb mye og målrettet – få høy lønn med det samme. Jobb når det passer og få mindre betalt, men du er allikevel på rett vei.

Fordelen med denne type jobb er at du tilpasser jobben til livet ditt! Dette er faktisk litt omvendt av hva jeg har vært vant til. Jeg har nemlig tilpasset livet mitt etter jobben. Ser du forskjellen?

Nå kan jeg følge opp barna i forhold til skole og fritidsaktiviteter, jeg kan reise, trene, møte venner – og jobbe når det passer :-) Ofte så står jeg opp før barna for å få en time eller to for meg selv hvor jeg kan jobbe. Og så har jeg gjerne en time eller to midt på dagen når jeg jobber. Ble jeg ikke helt ferdig kan jeg kanskje skvise inn litt jobb på kvelden også. Fordi det er dette som passer min hverdag.

Jeg vet det finnes mange kvinner der ute som sliter seg helt ut. Som kanskje har lyst på et annet innhold i livet sitt enn det de har nå. Som kunne tenkt seg mer frihet. Og mer fritid. Jeg har en utfordring til dere! Gjør noe med hverdagen din! Det er ditt liv. Og det eneste vi kjenner til er det ene livet vi har her på jorden. Bruk det på den beste måten. Ikke slit deg helt ut for å fylle alle disse skoene. Ta på dine egne sko og gå stolt rundt med de!

Har du lyst til å høre mer om nettverksbygging? Hvordan du jobber? Hvilke muligheter som finnes? Og litt om hva jeg kan gjøre for deg? Send meg en melding så snakkes vi <3 Jeg har allerede et flott team med kvinner som støtter kvinner. Kvinner som bygger hverandre opp og heier på hverandre. Vi har plass til flere i vårt fellesskap. Du er hjertelig velkommen!

 

female-women-ceo-pay-corporate-inequality-cartoon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *