Ukategorisert

Hjemmelaget mangois

Man trenger å ha litt is i magen! Spesielt nå på sommeren.
Og jeg elsker is! 

I hele 2019 har jeg vært melkefri – stort sett. Jeg har sklidd ut littebittegranne, men ikke mye. 
Til tider har det vært vanskelig – jeg skal innrømme såpass.
Dette er mitt aller første år uten soft-ice. Og det er nemlig ikke bare enkelt for en iselsker som meg …

Da er det flott å kunne lage is selv. Og det er jo så veldig enkelt! Gutta mine kan lage det selv, og de er 7 og 9 år. Da må nesten du også prøve. Og det er sunt! Mye sunnere enn den isen du får kjøpt. Iallefall om du holder deg til oppskriften som kommer her 🙂

Du trenger:
* en food processor eller en blender
* 3-4 frosne bananer 
* 1 pk Oatly vaniljesaus
* 1 pk frossen mango
* 4 dråper Tangerine olje fra doTerra


La bananene og mangoen tine litt på benken før du begynner. Er de skåret i biter før frysing holder det å vente ca 10 minutter. Er bananene hele, så la de tine litt lenger. Til de begynner å bli litt myke når du klemmer på de. 15-20 minutter er fint.
Ha alle ingrediensene i food processoren eller blenderen og kjør rundt til alt har en jevn masse. Her snakker vi silkemyk soft-is-konsistens altså.
Så er det bare å få isen over i en bolle og dele med noen man er glad i ♥

Om du er som meg, så er en oppskrift bare et utgangspunkt for eksperimentering. Her kan du endre smak og innhold i det uendelige. 

Nå vet du hva du skal bruke alle de overmodne, flekkete bananene til! Skrell de og putt de i fryseren. Så kan du lage deg deilig, vegansk nicecream akkurat når du får lyst på. 

Hyggelig om du legger igjen en kommentar når du har prøvd oppskriften ♥
Eller om du har en spennende smaksvariant du vil dele ♥

Author


Avatar